Advies

Ons lichaam is zo sterk als de zwakste schakel. Zo een ‘zwakste schakel’ kan in het ‘bewegingsapparaat’ zitten en er voor zorgen dat je een blessure oploopt. Denk aan peesontstekingen, spierproblemen, gewrichtsklachten, etc.

Blessures ontstaan door een dysbalans in de belasting die je op het weefsel zet en de belastbaarheid van dat weefsel. Het gewricht, de pees, de spier, etc wordt dus zwaarder belast dan dat deze aan kan. Dit is het begin voor het ontstaan van een blessure.

Een ontzettend belangrijke rol in het sterk houden van ons lichaam speelt de ademhaling: de zuurstof voor elke cel. Onze verkeerde ademhaling is onlosmakelijk gekoppeld aan vermoeidheid. Meer informatie en adviezen hierover vind je op de pagina ‘Vermoeidheid’.

In het onderdeel ‘Eduatie’ vindt u artikelen, uitleg en filmpjes mbt de aard van blessures. Verder adviezen om blessures tegen te gaan (preventie) en tips om blessures zo snel en verantwoord mogelijk te laten herstellen.

Ben je op zoek naar brace materiaal om een blessure of zwakke plek te ondersteunen, kijk dan op de pagina ‘Braces’.

Op deze pagina kunt u uw vragen stellen aan een fysiotherapeut. En kunt u uw ervaringen en opmerkingen delen met anderen op de site.

Neem via deze pagina contact op met jouw  E-Fysio, jouw persoonlijke vraagbaak voor de preventie en het herstel van blessures en fit worden en blijven.

“The important thing is not to stop questioning. Curiosity has its own reason for existing.” Albert Einstein

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>